Makkelijk Lezen

Werkgroep Makkelijk Lezen

 De werkgroep Makkelijk Lezen was een werkgroep van de landelijke bibliotheekorganisatie (NBLC, later Biblion). De werkgroep beoordeelde manuscripten voor het 'Makkelijk Lezen' etiket. Het etiket werd met name toegekend aan makkelijk leesbare fictie voor kinderen en jongeren. Aanvankelijk was het etiket bedoeld voor lezers met een verstandelijke handicap, later werd de doelgroep uitgebreid naar alle lezers met een leeshandicap.

Het etiket werd vooral in bibliotheken gebruikt, om aan te geven welke boeken geschikt zijn voor kinderen met taal- en/of leesproblemen.

In 2003 is de werkgroep Makkelijk Lezen om financiële redenen opgeheven. Bibliotheken plaatsen het etiket nu op boeken die volgens de uitgever geschikt zijn voor kinderen met taal- en/of leesproblemen.

Stichting Makkelijk Lezen

 Enkele leden van de werkgroep hebben een deel van de activiteiten voortgezet onder een zelfstandige, onafhankelijke stichting: Stichting Makkelijk Lezen. 
http://www.stichtingmakkelijklezen.nl/

Makkelijk Lezen Plein

De Openbare Bibliotheek in Haarlem heeft een "Makkelijk Lezen Plein" in de bibliotheek, en op internet: http://www.makkelijklezenplein.nl 

Makkelijk Lezen Richtlijnen

http://taalunieversum.org/onderwijs/publicaties/geletterd_in_de_lage_landen/richtlijnen.php